FHRA Kamasa Tools NATS oli sopivaan aikaan EM-kisoja ajatellen, jäihän Motoparkin testit parin kevyen vedon varaan. Ekaan lähtöön laitoimme sekä koneeseen että kytkimeen lähes samat säädöt kuin Motoparkissa, vaikka siellä tietokoneen (lue: Ismon video) perusteella auto suti koko matkan tai ainakin siihen asti kun painoin kaasua.

Tietokoneesta puheen ollen, vaikka tässä nyt nettiin kirjoitellaankin, olen yrittänyt lähes joka alueella sinnitellä niitä vastaan. Siis myöskään kilpurissamme ei ole minkäänlaista tietokonetta/tiedonkeruuta. Sen verran olen joskus joutunut seuraamaan tiedonkerjuutouhuja, että tiedän sen ainakin lisäävän työtä ja tuskaa ja niiden kanssa on helppo sortua pohtimaan epäolennaisuuksia. Varsinaiset säätötyöt ja muutokset täytyy kuitenkin itse pähkäillä. Tästä voi tietysti olla montaa mieltä, mutta me tykätään tehdä perstuntumalla, vai pitäisiköhän suosiolla tunnustaa, ettei ole varaa hankkia tiedonkeruuta eikä siitä mitään kyllä ymmärtäisikään… ;)

No niin, sitten takaisin radalle… Eka vedolla 6.53/350 tuntui mukavan leppoisalle lähdölle. Vaikka ei menty tämän kovempaa huomasi heti, että auto oli maaliin asti vakaampi ajaa kuin viime vuonna. Johtuisikohan takasiivestä ja painopisteen pudotuksesta vai sopivista olosuhteista ja säädöistä, tietokoneko kertoisi?

Seuraavaan lähtöön lisättiin kytkimen peruspainetta ja koneeseen lisättiin sytytysennakkoa ”17 astetta” (lue: yli 2 astetta). Kone tuntuikin jo burniksessa innokkaammalle, mutta sitten seurasi sekä A- että B-luokan tuuria: ahtimen remmistä irtosi suikale, joka jäi imuläppien väliin ja kone jäi huutamaan burniksen jälkeen hurjasti, joten jouduin sammuttamaan sen siihen. Ensin näytti, ettei mitään hajonnut mutta 6-sylinterin ohivuotoja mitattaessa mäntä lopsahti alas eikä tullut enää ylös vaikka moottoria pyöritti kuinka. Kiertokanki oli katkennut, mutta ihme ja kumma se ei rikkonut juuri mitään ympäriltään. Varaosaa ei tietenkään ollut mukana, joten ajot loppuivat tähän. Lauantai-illan päätteeksi saunottiin ja juhlittiin vähäisiä vaurioita Paddockissa.

Drag racing on aina hauskaa, jos on asenne kohdallaan.

Hauskaa juhannusta kaikille, EMssä tavataan!!!!