Kauden parhaat.....

Finaalit ovat olleet perinteisesti se kisa, jossa kokeillaan pienellä riskilläkin, mitä laitteet oikein saadaan kulkemaan. Myös syksyn viileä sää auttaa tuottamaan enemmän tehoa moottoreista, mutta radan pito on kuitenkin ollut erinomainen hyvinkin kylmällä.

Viilein kisa, mitä olen muuten kokenut, oli -91 finaalit, kun yöllä oli pakkasta peräti -8 astetta ja aamulla varikko näytti epätodelliselle valkean huurteen peittäessä sitä. Metanolikoneen käynnistäminenkään ei onnistunut aivan yhtä helposti kuin helteellä....

Mieleenjäävimpiä syyskuun kisoja oli myös -93, kun varmistimme suomen mestaruuden sekä -94, kun vanhalla rautarungolla ja Arias-moottorilla täräytettiin 6.09 s/367 km/h !

Nyt eletään kuitenkin tätä päivää ja kellot pitäisi pysäyttää aivan eri lukemiin. Olimme toki ajaneet sekä Alastaron että Mantorpin EM-kisoissa 5.9, mutta siihen emme olleet tyytyväisiä. Tekniikkapuolella on ollut muutamia pikkujuttuja, jotka ovat olleet hidastamassa kehitystä, mutta nyt kaiken piti olla kunnossa. Huolsimme vielä magneetot ja rajoittimen, joka viimeksi temppuili sekä teimme ahtimen hihnaan vaeltelua rajoittavan kauluksen alahihnapyörään. Nostimme myös moottorin puristussuhdetta, joka oli aikaisemmin melko matala.

Kilpuria ei yleensä juuri koskaan tehdä tallilla aivan kisavalmiiksi vaan viimeiset hommat tehdään varikolla. Niin oli nytkin ja yhden puuttuvan tiivisteenkin olimme joutuneet tilaamaan jenkeistä viime tingassa. Se tuli Suomeen torstaina ja samana iltana se tuotiin minulle suoraan käteen varikolle. Joittenkin osatoimittajien kautta homma toimii näin hienosti !

Perjantaille oli siis vielä melkoisesti puuhaa, varsinkin kun tiimimme oli vähän alimiehitetty. Auto saatiin kuitenkin ongelmitta nippuun eikä lämmityskäytössä ilmennyt mitään korjattavaa. Ehtisimme siis vielä suorittamaan yhden lähdön ja saimmekin luvan mennä line-upiin päivän viimeiselle ajokierrokselle. Lähtöjonossa riittää vielä puuhaa koko tiimille ja sinne raahataan kilpurin lisäksi starttimoottori, käynnistysakut, käynnistysbensa, jäänestospray, rengaspainemittari sekä rättejä ja joitakin avaimia. "Kardaaniakselin" virkaa hoitava holkki kytketään perään ja lukitaan oikealle kohdalleen, kuski pakataan varsin tiivistunnelmaiseen ohjaamoon kaikkine varusteineen ja vyötetään tiukasti kiinni, vaihteiston painepullo avataan ja jarruvarjojen varmistussokat poistetaan. Erillinen startti laitetaan valmiustilaan ja kytketään akkuihin. Takarenkaiden ilmanpaineet muuttuvat nopeasti, jos aurinko paistaa niihin ja siksi paineet tasataankin vielä viime hetkellä.

Kun tiimi saa käynnistysluvan varmistetaan, että kuski on vielä tajuissaan ja yleensäkin ajantasalla tapahtumista. Itse käynnistys on kolmen henkilön yhteistyötä ja vaikka olimmekin joutuneet muuttamaan tehtäväjakoa sujui kaikki pienestä kiireestäkin huolimatta ihan hyvin.

Koneen ja kytkimen säädöt eivät olleet ekaan lähtöön "kaikki tai ei mitään"-tyyliset, mutta uskoin silti kauden parhaan vedon olevan helppoa kauraa. Alkumatka mentiinkin tulisesti ja puolenvälin aika 3.8 s ja 308 km/h enteili 5.8 loppuaikaa. Mutta heti puolenvälin jälkeen vasta tulinen meno alkoikin, kun liekit löivät lohkon ja kannen välistä ja heti perään ahtimen räjähdyspaneelit pamahtivat auki.

Kone sammui siihen ja loppumatka rullattiin maaliin kellojen pysähtyessä aikaan 6.2 s. Tiesin samantien, että nyt tuli sen verran vaurioita, että tässä oli kauden viimeinen veto. Tarkemmin konetta tutkittuamme emme löytäneetkään mitään pahempaa mekaanista vikaa: kiertokanget ja männät olivat kaikki ehjiä, samoin venttiilikoneistossa oli kaikki paikallaan ja ahdin pyöri yhtä nätisti kuin ennenkin. Kone ei ollut käynyt liian laihalla eikä siis liika lämpö ollut sulattanut mitään. Mutta kansipahvit olivat pettäneet ja silloin kun näissä koneissa liekki karkaa sieltä välistä, polttaa se aina alumiiniin jonkinlaisen kolon, joka vaatii hitsaushoitoa, joten se siitä !

Olihan tämä pieni pettymys, mutta itseäni kuljettajana harmitti enemmän se, että en päässyt näkemään miten takana mossahti. Paras kuulemani kommentti kun oli, että "kauden parhaat liekit !"