Kytkinmiestarinoita  

Kytkinmiehet, nuo varikon  vapaat radikaalit (ihmiskehoa paremmin tuntevat kyllä tietävät miten vapaat radikaalit vaikuttavat elimistössä) ovat tavallaan myös tiimin basisteja, joten heidän luonteenpiirteissäänkin on yhteneväisyyksiä musiikillisten virkaveljiensä kanssa.  Aluksi aivan tositarina, joka kuvaa hyvin kytkimiehen ajatusmaailmaa: tällä kytkinmiehellä oli omassa autossaan hieman heikkotehoinen akku ja joskus olisi ollut tarvetta ladata sitä paikassa, jossa ei ole lähellä pistorasiaa. Aikansa ongelmaa pohdittuaan hän kysyi aivan tosissaan, että olisiko myytävänä 12 v akkulaturia, siis sellaista johon voisi ottaa virtaa auton omasta tupakansytyttimestä ?  

Mitä eroa on kytkinmiehellä ja blondilla ?

- Blondi osaa olla tyhmä yksinkin, mutta kytkinmiehen täytyy varmistaa sekin crew chiefiltä.  

 

Ja niinhän vanha sanontakin kuuluu, että tyhmä saa olla muttei kytkinmies.  

 

Miksi kytkinmiehen virka on pitänyt perustaa ?  

- Että sillekin tiimin kaverille, joka on yksinkertaisempi kuin kuljettaja, olisi jotain tekemistä  

 

Mikä on kytkinmiehen asumismuoto ?  

- Bellhouse  

 

Missä kytkimies työskentelee sen jälkeen kun hän saa ylennyksen ?  

- Kilometritehtaalla  

 

Mikä on Laihialaiselle kytkinmiehelle vastenmielisin tehtävä ?  

- Kuluneisuuden mittaaminen  

  

Tiimissämme oli muuten 90-luvun puolella kytkinhommissa vaalea tyttö (blondi = keskivertoa älykkäämpi kytkinmies). Kuten kytkinmiehillä yleensäkin, erityisesti hänellä oli tapana hivellä työn ohessa naamaansa ja musta kytkinpölyhän on erittäin tahrivaa. Ei tarvinnut koskaan kysyä joko kytkin on säädetty, siitä oli kyllä aina "mustaa valkoisella".   Eräs toinen kytkinmies oli taas varsinainen reviirin merkkaaja, hän kun ei juuri käsienpesuun aikaansa tuhlannut. Mustia sormenjälkiä oli paitsi tuoleissa, ovissa, seinissä ja jääkaapissa jopa lihapiirakoissakin ! Sääliksi kävi vaan hänen tyttöystäväänsä, mutta toisaalta, eipä päässyt kaveri käymään vieraissakaan huomaamatta...  

Mistä kytkinmies unelmoi ?  

-Automaattivaihteistosta  

  

Kytkinmiehen painajainen ?  

- Monilevykytkin  

  

Kytkinmiehet väittävät, että kaksi edellistä ovat toisinpäin, mutta itsensä huijaaminen on niin kovin helppoa heille.  

  

5 syytä miksi kytkinmies ei juokse:  

- ei Simokaan juokse  

- kytkin luistaa  

- Kytkinmiehellä ei ole omasta mielestään koskaan niin kiire  - nopeaan liikkumiseen on varmempiakin välineitä kuin kytkinmiehen jalat  

- kytkinmiehiä on kautta aikojen laitettu usein tiimeistä niinsanotusti kävelemään ja evoluutio on muokannut heistä niin kävelijöitä, että juokseminen on tälle lajille yksinkertaisesti liian vaativaa  

  

Millaiset floaterit savolainen kytkinmies valitsee kytkimeen jos hän joutuu itse päättämään ?  

- Kierot    

  

Kaiken mollaamisen ohessa kerrottakoon kytkinmiehistä jotain hyvääkin: aikoinaan, kun kytkimellä ei vielä ymmärretty kontrolloida pitoa niin tehokkaimmat autot sutivat koko matkan mahtavan rengassavun saattelemina. Yhdelle kytkinmiehellä oli sitten sattunut pieni huolimattomuusvirhe ja kytkinlevy oli luiskahtanut kasatessa väärinpäin ja jäänyt hieman kantamaan. Tämän seurauksena kytkin luisti juuri sen verran, että renkaat ei sutineetkaan ja muuten eleettömän näköisen lähdön aika olikin kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Näin joku kytkinmies oli vahingossa keksinyt luistokytkimen, jonka avulla autot saatiin kiihtymään aivan eri tavalla. Tarkemmin ajatellen, mahtoikohan tuohon aikaan olla varsinaisia kytkinmiehiä, kun ei ollut mitään säätämistäkään. Ehkä keksinnön takana olikin yleismies Jantunen, jonka kontolle kytkimen kasaaminen oli jäänyt, kun varsinaisilla mekaanikoilla oli muita kiireitä. Niin sen täytyy olla, joten peruutaan ne vahingossa kytkinmiehille menneet kehut ja jatketaan herjaamista !

Uskomatonta, mutta totta on se, että vielä tänäkin päivänä näkee joskus kun kytkinmies yrittää laittaa levyjä väärinpäin. Kuvitteleekohan kytkinmies, että hän voisi tosiaankin "keksiä" jotain yhtä vallankumouksellista. Voin kertoa, että tuloksena on korkeintaan se jo edelläkin mainittu "ylennys".  

  

Miten alkoholisoitunut kytkinmies saa vähennettyä viinanjuontia ?  

- Lisäämällä oluen, siiderin ja lonkeronjuontia  

  

Miksi kytkinmies juoksee ?  

- Hänen oma yläkertansa on yht'äkkiä alkanut toimimaan, hän tajuaa tilanteensa ja yrittää päästä nopeasti eroon itsestään.  

  

Miksi kytkinmies hymyilee lukiessaan näitä juttuja ?  

- Hän luulee niitä vitseiksi  

  

Mitä kytkinmies ajattelee nyt näistä sivuista ?  

- ????????  

  

Miksi kytkinmies selittää ja höpöttää taukoamatta, varsinkin jos yleisöä on paikalla ?  

- Hän kuvittelee olevansa crew chief ja vain yleisöstä voi löytyä joku joka ottaa hänet vakavasti, eikä hän ole koskaan ymmärtänyt mitä tarkoittaa sanonta "tyhjät tynnyrit kolisevat eniten".  

 

Missä tapauksessa kytkinmies ei saa kehuja ?

 - Hän on itse hiljaa 

  

Tyhjästä puheenollen täytyy kertoa, kuinka sai alkunsa käsite "kytkinmiehen pilvi". Oltiin Mantorpissa -07 ja viikonlopun aikana alueen yli kulki tasaiseen tahtiin rajujakin sadekuuroja. Lauantaina jälleen hyvin tumma pilvi lähestyi ja varauduimme jo sateeseen, mutta se pyyhkäisikin varikon yli antamatta pisaraakaan vettä. Silloin tuli tokaistua, että se pilvi oli kuin kytkimiehen pää -musta mutta tyhjä.  

  

Milloin kytkinmies on myöntänyt olevansa väärässä ?

- Silloin kun hän luuli erehtyneensä.  

  

Näin on raotettu ovea kytkinmiehen sielunmaisemaan. Täyttä selvyyttähän heistä ei voi koskaan saada, sen verran erikoisesta lajityypistä on kyse. Oikein mukavia veijareita kaikenkaikkiaan kun osaa vain asennoitua heihin oikein. Ja niin on monesti heidän elämänkumppaninsakin, joten seuraavan jutun otsikko voisi olla Kytkinmiehen Morsian.... tai ehkä on syytä jättää väliin, vähemmästäkin on syytteitä jaettu !