Kausi räjähti käyntiin....

 

Vaikka ensimmäiseen tosikoitokseen, Alastaron EM-kisaan, onkin vielä aikaa voi sanoa, että alkukesä on ollut varsin takkuista. Lieneekö oma vaikutuksensa silläkin, että tiimin henkinen johtaja Aku siirtyi ylävarikolle huhtikuussa. Jäljelle jääneillä voimilla ei kyetty Motoparkin avaukseen testaamaan vaan viikonloppu sujui rattoisasti tallilla. Vaikka mitään radikaaleja muutoksia ei tehtykään, on kaiken yhteensovittaminen joskus hyvinkin aikavievää. Touko-kesäkuun vaihteessa saatiin kone kuitenkin käyntikuntoon ja kaikki toimi hienosti. Tai siis sen jälkeen kun myös uusi ahtimen hihnan välipyörä muistettiin kiristää kunnolla ja vältyttiin täpärästi siltä, ettei se ensimmäisessä käytössä tullut Jounin silmille ! Kuskin homma ei suinkaan ole aina se vaarallisin vaikka niin usein luullaan.

Sitten olikin monta päivää aikaa tehdä pikkuhommia ja pakkailla Alastaroa varten. Myös trailerin valot tuli tällä kertaa tarkistettua jo pari päivää ennen lähtöä eikä lähtiessä kuten yleensä. Nyt sähköjen kanssa päästiin sekoilemaan vasta varikolla leiriä pystyttäessä, meillä kun sähköhommat on perinteisesti olleet kytkinmiesten kontolla.... Voitte kuvitella... Mutta siitä enemmän vaikka kytkinmiestarinoita-osastolla myöhemmin. Sähköäkin alkoi sitten tulla oikeisiin kohteisiin, mutta seuraavaksi huomattiin, että meillä tarpeet varikon matalimman teltan pystyttämiseen, jalat kun olivat jääneet tallille ! No vanha teltta olikin jo aika huono, joten Kepa kävi hakemassa la-aamuna Biltemasta uuden. Se tulikin tarpeeseen, sillä aurinko paahtoi tosi kuumasti varsinkin lauantaina.

Siinä olikin kaikki mitä itseasiassa haluaisin koko viikonlopusta kertoa, mutta pakko kai se on jatkaa. En arvannutkaan, miten oikeassa olin kun viikkoa aiemmin tuli tallilla tokaistua leikillään, että "nyt on kilpuri niin hyvässä kunnossa, kunpa sillä ei tarviis vaan ajaa yhtään..."

Eka lähtö oli tarkoitus vetää täysillä puoleenväliin ja rullata maaliin. Näin myös tehtiin ja viivalta auto lähti nätisti etutassuja nostaen, 60 jalan aika hyvä 0.945 s ja kulki luotisuoraan ilman mitään tärinöitä.  Juuri ennen puoliväliä, kun nopeutta oli n 300 km/h ja olin nostamassa jalkaa kaasulta, pamahti. Vedin samantien molemmat jarruvarjot auki ja pysäytin putken nopeasti jarrutusalueen laitaan, ettei ainakaan rataryhmälle tulisi ylimääräisiä siivoustalkoita jos jotain vuotaa. Koneen takapäässä oli pieni tulipalo, koska ahtimen ja imusarjan pullahduspaneelien lauettua tahtoo metanolia ja liekkiä aina vähän lentää. Tarkemmin konetta tutkittuamme huomasimme myös seiskapytyn puhaltaneen liekit kansitason välistä ja kutosesta kiertokanki poikki. Aluksi hieman masenti, mutta melkein samantien aloimme suunnitella millainen moottorikombinaatio EM:in kasataan. Säädöissä on ainakin syytä palata reilusti turvallisempaan suuntaan ellei sitten muuta selkeää syytä mossahdukseen löydy, kun kaikki käydään läpi.

Jos seuraavan kerran kun radalle mennään ei saada autoa ehjänä maaliin saakka niin on 20 v juhlakautta syytä jatkaa ihan vaan loman merkeissä !

HILPEÄÄ JUHANNUSTA !

T. Artsi & Team