Uskonpalautus

Edellisen moottoririkon jäljiltä jouduimme käyttämään melkoisesti mielikuvitusta, jotta kisakelpoinen paketti saataisiin kasaan. Enemmän tai vähemmän vaurioita olivat kokeneet kannet, lohko, sylinteriputket, männät, kiertokanget, kampiakseli ja nokka-akseli. Toista kantta oli pakko käyttää hitsarilla ja koneistamossa, mutta muu kama loihdittiin kuntoon kotikonsteilla ja omista hyllyistä löytyneillä B-osilla. Ja että aikataulu saataisiin tarpeeksi kireäksi päätettiin vielä tehdä myös injektoriin radikaali muutos istuttamalla siihen paremmin toimivat läppärungot.

Käyntikuntoon ei autoa tietenkään ehditty tallilla laittaa vaan hommaa jatkettiin torstaina varikolla. Alempien ryhmien jo lajitellessa oli EM-ryhmillä hyvää aikaa valmistautua perjantain aika-ajokierroksille. Kaikki sujui suunnitellusti ja koekäyttö sai hymyn huulille, niin johdonmukaisesti kaasupoljin ja tyhjäkäynti toimivat näillä läppärungoilla, jotka olivat saaneet pari vuotta levätä hyllyssä.

Ensimmäinen vastoinkäyminen koettiin katsastuksessa. Kilpuri oli toki sääntöjenmukainen, mutta uusimpien FIA-sääntöjen mukaan vaadittiin myös formula 1-tyyppinen hans-niskatuki ja ilman sitä ei radalle ollut asiaa. Vastaava laite puuttui parilta muultakin tiimiltä, joten hetken aikaa kävi puhelimet kuumina. Onneksi Suomestakin löytyy hyvin varusteltuja vauhtikauppoja ja "hanssonit" saatiin varikolle jo samana iltana. Kiitos Saapolan Sepolle ja kaikille avustaneille !

artsihans1.jpg

 

 

 

 

Perjantaina oli 2 ajokierrosta ja eka me ajettiin rauhallisesti läpi, jotta saatiin edes hyväksytty aika ja toisella vetäistiin sitten puolitehoilla 6.3 s. Kaikki pysyi suurinpiirtein ehjänä ja lauantaille säädettiin varovasti tehoa lisää. Radan pito vaikutti erittäin hyvälle, joten laitoimme kytkimeen aika rajusti peruspainetta ja edelleen kesyistä moottorisäädöistä huolimatta 60 jalkaa mentiin jo kelvolliseen .962 aikaan. Alastaron historian ehkä suurimman yleisömeren edessä suoritimme lauantainakin 2 ehjää lähtöä, joista paremman aika kirjoitettiin 6.1 s. Se ei tietenkään riittänyt näin kovassa seurassa aika-ajon 7. sijaa korkeammalle, mutta kone oli saatu pysymään nipussa ja suunta oli selkeästi ylöspäin, olihan kaikki aloitettu taas lähes nollasta.

Pudotusajon 1. kierroksella oli sitten tulossa vastaan Saksan Peter Schöfer, joka on tasaisen varmasti ajanut vähintään 5.6 aikoja. Siinä meille olikin haastetta, kuinka puristamme vauhtimme kerrasta lähellekään kärkeä. Kuten tiedätte, ei juhlakautemme ole ollut pelkkää juhlaa ja pelkkä tallilla turaaminen koko kevään ja alkukesän on alkanut maistua välillä jo puulle. Tiimin sisälläkin oli jo pientä kränää, jota ei nykyisellä porukalla ole aikaisemmin juurikaan ollut. Tiesin, että tämä kisa tulee olemaan käännekohta, ainakin jossain määrin, riippuen tietysti mitä täällä tapahtuu.

Asiat on usein pienestä kiinni ja tuntui aivankuin juhannuksena löytynyt maskottipupu olisi tuonut tiimille uutta pontta, juuri sitä mitä oli keväällä Akun myötä kadonnut. Ristimmekin sen jo la-iltana Good luck-pupuksi.

p7030036.jpg 

 

 

 

 

Sunnuntaina siis pupu mukaan line upiin ja saksalaista vastaan. Moottoriin olimme vääntäneet sekä sytytys- ja polttoainepuolelta paukkua lisää, kytkimeen laitettiin kunnostetut levyt ja rataan luottaen kovat säädöt.

artsipupulineup.jpg

                              

 

 

 

Sitten mentiin ja viivalta auto lähti rajusti kuten odotinkin, mutta näkökenttä oli alussa erityisen harmaa vaikkei rengasvärinääkään ollut ja syy siihen selvisi myöhemmin. Muuten keskityin vain tarkkaan vaihtamiseen ja auton suorassa pitämiseen, kunnes vähän ennen maalia näin Schöferin lipuvan ohi. Se ei tietenkään ollut yllätys, mutta eroa ei ollut kovin paljon, joten tiesin omankin aikani olevan varsin hyvä. Maalipäässä toimitsijat kertoivat ajaksi 5.85, johon olin erittäin tyytyväinen vaikka hävittiinkin.

Silmänurkka alkoi väkisinkin kostumaan, kun tiimi tuli iloisesti vilkuttaen hakemaan minua maalipäästä, olimme onnistuneet ! Varsinainen yllätys olikin vielä edessä, nimittäin 60 jalan väliaika oli uskomaton .821 s, joka on kirkkaasti Euroopan kovin noteeraus metanoliautolla ! Kansankielelle käännettynä tämä tarkoittaa 0-100 km/h sujuu n 0,5 sekunnissa ja tästä johtui se harmaa näkökenttä.

Artsi

P.S. Nyt joka tapauksessa vedetään henkeä, joten Mantorp jää välistä. Mutta ehkä Alastaron finaaleissa tulemme testaamaan yhtä juttua..

aikalappu2.jpg